
چاه ارت و ضرورت اجرای آن
چاه ارت که نام دیگر آن سیستم زمین می باشد:یکی از پایه های اساسی موثر بر کارکرد مناسب تجهیزات الکتریکی شناخته شده است و از فوائد آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- بهبود و ارتقاء ایمنی افراد
- کاهش نویزهای محیطی
- قطعی ارتباط کمتر
- بهبود کارایی سیستم
- کاهش خطاهای سیستم و افزایش طول عمر مفید تجهیزات
نتیجه بررسی آمار قطعی سیستم های برقی ساختمانی، مخابراتی، محیط های صنعتی، پالایشگاه ها و … کشور در سال های اخیر حاکی از آن است که بخش عظیمی از این قطعی ها و خسارت های وارده ناشی از عملکرد نامناسب چاه ارت آنها بوده است. از این رو طراحی دقیق با توجه به شرایط محیطی و جغرافیایی، اجرای صحیح و نگهداری اصولی و مداوم چاه ارت (سیستم زمین) با در نظر گرفتن نوع تجهیزات، لازم و حیاتی می باشد.
به منظور حفاظت از جان و مال و تجهیزات منصوبه، فراهم کردن شرایط صحیح کار سیستم های منصوبی و جلوگیری از صدمات ناشی از ولتاژهای ناخواسته، ضروری است بدنه فلزی کلیه تجهیزات و تاسیسات مخابراتی (از جمله: مخازن سوخت، نرده های فلزی اطراف ایستگاه ها، اسکلت فلزی یا آرماتورهای اسکلت بتونی، دربها و پنجره های فلزی، لوله های آب و تاسیسات، موتورها و پمپ ها، بدنه ژنراتورها، تابلوهای برق AC و DC، فیدرها، دکل ها، برق گیرها، راکها، لدرها و اسکلت MDF، DDF و …) به سیستم ارت متصل گردند.
آموزش گام به گام اجرای چاه ارت
در این بخش از این مقاله مراحل اجرای چاه ارت را به صورت گام به گام مورد بررسی قرار می دهیم.
اجرای کامل سیستم ارت به 9 گام زیر تقسیم بندی می شود:
- بررسی کاربری سیستم ارت
- اندازه گیری مقاومت ویژه خاک
- انتخاب روش اجرای سیستم ارت
- تعیین محل احداث سیستم ارت
- حفاری زمین
- نصب الکترود زمین
- اجرای بکفیل و فراوری خاک
- اندازه گیری مقاومت سیستم زمین
- نصب دریچه بازدید
مرحله اول- بررسی کاربری سیستم ارت
همان گونه که پیشتر اشاره کردیم، چاه ارت به منظور جلوگیری از تاثیرات مخرب هادی ها با عایق معیوب مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین در تمامی محیط هایی که از هادی ها و جریان برق استفاده می شود، حفر چاه ارت و تجهیز آن ضروری است. در مرحله اول محیط مورد نظر جهت حفاظت مورد بررسی قرار می گیرد. با توجه به میزان حساسیت محل، وسعت محل، نوع خاک و امکان حفاری، تعداد و نوع چاه های ارت تعیین می گردد.
مرحله دوم- اندازه گیری مقاومت ویژه خاک
مقاومت ویژه خاک معیاری است که میزان مقاومت حجم معینی از خاک را در برابر عبور جریان الکتریکی نشان می دهد. واحد آن اهم متر و یا اهم سانتی متر است.
دو روش کلی برای محاسبه مقاومت ویژه خاک وجود دارد:
- روش تک راد
- روش چهار نقطه
روش تک راد
در این روش مانند شکل زیر یک میله راد در اعماق مختلفی (حداقل 5 و حداکثر 10 عمق) در زمین کوبیده شده و هر بار مقاومت آن توسط ارت سنج اندازه گیری می شود.

msdco-اندازه-گیری-مقاومت-ویژه-خاک-به-روش-تک-راد
مقادیر بدست آمده در فرمول زیر جایگزین شده و به ازای هر عمق به طور جداگانه مقدار مقاومت ویژه متوسط محاسبه می گردد.

msdco-مقاومت-ویژه-خاک
این روش به دلیل نیاز به رادکوبی در اعماق زیاد چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد.
روش چهار نقطه
در این روش، چهار عدد میل (دو میل بیرونی به عنوان میل های جریان و دو میل درونی به عنوان میل های ولتاژ ) با فواصل یکسان و در امتداد یک خط راست در زمین قرار می گیرند. سپس یک جریان از دستگاه به خاک وارد می شود. این جریان بین میل های بیرونی عبور داده می شود و ولتاژ بین میل های درونی به کمک یک ولت متر اندازه گیری می شود. سپس به کمک فرمول زیر مقدار مقاومت ویژه خاک محاسبه می گردد.
R = V/I
لازم به ذکر است که دو سبک مختلف از این روش مورد استفاده قرار می گیرد :
- روش ونر
- روش اشلوم برگر – پالمر
توضیح دقیق و مفصل این روش ها از حوصله این بحث خارج می باشد. جهت کسب اطلاعات تکمیلی در این خصوص می توانید به منابع و استانداردهای مربوطه مراجعه نمایید.
مرحله سوم- انتخاب روش اجرای چاه ارت
در این روش متناسب با نتایج بدست آمده از مرحله اول، روش مناسب جهت اجرای چاه ارت انتخاب می گردد. در ذیل انواع روش ها آورده شده است.
انواع روش های اجرای چاه ارت
چاه های ارت به صورت کلی به دو روش کلی اجرا می شوند: چاه ارت عمقی و چاه ارت سطحی
چاه ارت عمقی
در این روش چاهی به عمق زیاد حفر می گردد. عمق چاه باید به حدی باشد که رطوبت خاک پدیدار گردد.عمق چاه بستگی به مقاومت زمین دارد،که معمولا 4 تا 8 متر است. برای حفر چاه در زمین هایی که مقاومت کمتری دارند، مانند زمین های کشاورزی وخاک های رسی عمق چاه کمتر و زمین های با مقاومت بالا مانند زمین های سنگلاخی عمق بالایی می طلبد. در کل برای حفر چاه ارت عمق 6 متر با قطر 80 سانت پیشنهاد می شود.

چاه ارت عمقی
چاه ارت سطحی
این روش در شرایطی مورد استفاده قرار می گیرد که امکان حفر چاه عمیق وجود نداشته باشد.و ارتفاع زمین مانند شهرهای شمال و جنوب کشور کمتر از سطح دریا باشد. معمولا عمق 80 سانتی متر کافی است.
مرحله چهارم- تعیین محل احداث چاه ارت
در این مرحله با توجه به اطلاعات بدست آمده از مرحله اول و سایر عوامل تاثیر گذار، محل دقیق احداث چاه ارت بدست می آید. چندین نکته در انتخاب محل وجود دارد که ذر این بخش به برخی از مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
- الکترودهای سیستم زمین باید در محلی نصب شوند که چاه فاضلاب یا آب در حوزه ولتاژی آن قرار نگیرد.
- بین الکترودها و تاسیسات مکانیکی و هرگونه اجزای فلزی مدفون شده در خاک باید فاصله مناسبی در نظر گرفت تا از تشکیل پیل الکتروشیمیایی جلوگیری شود. همچنین نوع فلز الکترود نیز در این امر موثر می باشد، بنابراین بایستی به درستی انتخاب گردد.
مرحله پنجم- حفر چاه ارت
با توجه به شرایط منطقه مورد نظر و پس از انتخاب محل دقیق چاه ارت در این مرحله حفاری آغاز می گردد. معمولا عمق حفاری به حدی است که رطوبت خاک پدیدار گردد.برای حفر چاه معمولا جایی را در نظر میگیریم که در سطح پایین تری قرار داشته باشد چرا که میزان رطوبت بالایی دارد، مانند زمین چمن، فضای سبز و باغچه که بهترین انتخاب برای حفر چاه ارت هستند.
مرحله ششم- نصب الکترودهای زمین
پیش از ادامه بحث اجازه دهید تا ببینیم اصلا الکترود زمین چیست و چه کاربردی در اجرای سیستم ارتینگ دارد؟ شاید بتوان گفت که الکترودهای زمین در واقع نقش اصلی را در به هدف رساندن چاه ارت ایفا می کنند. الکترودها میله های رسانایی هستند که در زمین قرار می گیرند و مسیر عبور جریان الکتریکی ناخواسته به زمین را برقرار می کنند. جنس الکترودها مفتول مسی و یا آهنی گالوانیزه می باشد.در این مرحله الکترودها نصب می شوند.
حتما بخوانید : اهمیت سیستم الکترود زمین برای سیستم ارت
انواع الکترود سیستم ارت
از رایج ترین الکترودهای پر کاربرد در سیستم ارت می توان به سه نوع الکترود زیر اشاره کرد :
1ـ الکترود صفحهای
یکی از الکترودهای مورد استفاده در سیستم ارتینگ ، الکترود صفحه ای است که می تواند از جنس مس یا فولاد گالوانیزه باشد.البته نوع مسی آن به جهت مقاومت در برابر شرایط منطقه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. و باید در عمقی از زمین قرار گیرد که رطوبت دایمی وجود داشته باشد و بصورت عمودی در چاه نصب می شود.از الکترود صفحه ای زمانی استفاده می شود که فضای کافی برای نصب الکترود بسیار کم باشد و سختی زمین به حدی بالا باشد که حفاری توسط ماشین آلات انجام بگیرد.

الکترود صفحه ای
2ـ الکترود میلهای
متداول ترین و اقتصادی ترین الکترود مورد استفاده، الکترود میله ای است که جنس مسی یا گالوانیزه دارد. الکترود میله ای نیاز به حفر چاه ندارد و با کوبیدن آن در زمین بصورت عمودی نصب می شود. قطر الکترود میله ای تاثیر ناچیزی در کاهش مقاومت زمین دارد و طول میله اهمیت بسزایی دارد. حداقل طول میله باید از 2 متر بیشتر باشد.در بیشتر مواقع وجود یک میله نمیتواند مقاومت مناسب را تامین کند بنابراین باید با توجه به شرایط مقاومت زمین از چند میله استفاده کرد. میله ها نباید در کنار هم قرار بگیرند و حداقل فاصله بین دو میله باید به اندازه دو برابر طول هر میله باشد. از الکترود میله ای بیشتر در مناطقی که دارای خاک مرطوب هستند استفاده می شود و مناسب مناطق خشک و سنگلاخی نیستند.

الکترود میله ای
3ـ الکترود تسمهای
در مناطقی که زمین رطوبت کافی را ندارد و زمین خشک و سنگلاخی دارند و امکان استفاده از الکترود میله ای وجود ندارد، الکترود تسمه ای استفاده می شود و الکترودهای تسمه ای به شکل افقی در زمین قرار می گیرند.چنس این الکترودها ازمس یا فولاد گالوانیزه است. و در تقریبا در عمق یک متری زمین قرار می گیرند و طول الکترود تسمه ای هرچقدر بیشتر باشد به همان قدر هم مقاومت زمین کاهش پیدا می کند. جنس الکترود در مقدار مقاومت زمین تاثیر گذار نیست بلکه نسبت مستقیم با مقاومت زمین و با طول تسمه با سیم نسبت عکس دارد.و هرچقدر رطوبت خاک بالاتر باشد،نیاز کمتری به طول الکترود است.و برای کم کردن مقاومت زمین باید از مواد کاهنده مقاومت زمین، مانند بنتونیت استفاده کرد.

الکترود تسمه ای
مرحله هفتم- اجرای بکفیل (backfill) و فراوری خاک
در این مرحله چاه حفر شده با استفاده از مواد کاهنده مقاومت زمین مانند بنتونیت سوپر اکتیو کاهنده پر می شود. از آنجایی که بنتونیت رطوبت را خود حفظ می کند در مناطقی که رطوبت خاک پایین است استفاده می شود.و همچنین مقاومت الکتریکی زمین را هم پایین می آورد.
حتما بخوانید : آموزش کامل اجرای ارتینگ در ساختمان
مرحله هشتم- اندازه گیری مقاومت سیستم زمین
در این مرحله مقاومت سیستم زمین ایجاد شده با استفاده از دستگاه مخصوصی (ارت تستر) اندازه گیری می شود. این همان کاری است که در تست چاه ارت انجام می شود. باتوجه به شرایط از انواع ارت تستر استفاده می شود،از جمله ارت تستر سه سیمه (ارت تستر میله یا الکترودی هم گفته می شود)، ارت تستر دو سیمه و ارت تستر کلمپی. معمولا چاه های ارت با مقاومت زیر دو اهم تحویل داده می شود. لازم به ذکر است کارشناس گروه مبتکران صنعت با مجوز رسمی از اداره کار و رفاه اجتماعی پس از تست چاه ارت و در صورت داشتن میزان مقاومت مورد نیاز، تاییدیه معتبر وزارت کار صادر می نماید.
مرحله نهم- نصب دریچه بازدید
نصب دریچه ارت در مرحله آخر و نهایی اجرای سیستم ارتینگ انجام می گیرد.
دریچه بازدید،به جهت دسترسی ، بازدید چاه ارت و مرطوب کردن آن و اندازه گیری مقاومت چاه بکار می رود.این دریچه که معمولا از جنس بتن می باشد، دریچه ای با استحکام بالا می باشد که سیم مسی ای که به الکترود جوش زده شده است را به شینه ارت داخل خودش متصل می کند.
نتیجه اینکه اگر بار اضافه ای از طریق هر یک از دستگاه های الکتریکی ایجاد شود از طریق سیم ارت ابتدا به دریچه و سپس به زمین انتقال می یابد و خطر برق گرفتگی را خنثی می کند.
جوش احتراقی (جوش کدولد، اگزوترمیک)
جوش احتراقی (اگزوترمیک) که در برخی منابع به جوش ارت نیز معروف شده است، نوعی جوشکاری می باشد که در سیستم ارت به کار گرفته می شود.و برای اتصال سیم مسی به صفحه مسی یا میله های مسی و دیگر تجهیزات مسی قابل اجراست. بطور کلی فرآیند جوش کدولد یک سیستم شامل: کاور، شروع جوش احتراقی، جوش احتراقی، دیسک، محفظه و سوراخ جوش احتراقی و هادی می باشد.
اجزای ملزومات جوش احتراقی (CAD WELD):
پودر جوش ، قالب جوش ، چاشنی ، پولکی و کیت تمیز کننده
در ویدیوی زیر نمایی از نحوه اجرای این نوع جوش به تصویر کشیده شده است.
اجرای چاه ارت، تست چاه ارت و صدور تائیدیه
جهت اطمینان از کارکرد صحیح سیستم ارت در برابر ولتاژهای اضافی ایجاد شده که باعث آسیب رسیدن به جان انسان ها و ملزومات الکتریکی می شود، لازم استت که تست چاه ارت بصورت دوره ای و سالانه انجام بگیرد تا در صورت بروز هرگونه مشکل و در صورت بالا بودن مقاومت چاه نسبت به احیا سیستم ارت اقدام کرد. لازم به ذکر است که بیش از ده روش برای تست چاه ارت و اندازه گیری مقاومت الکترود های زمین وجود دارد.
با استفاده از دستگاه تستر می توان به دو شکل میزان مقاومت چاه ارت را انداره گیری کرد :
- به شکل بسته (حلقه)، در این صورت مقاومت سیستم ارت باید زیر 2 اهم باشد.
- به شکل باز، در این صورت مقاومت سیستم ارت باید زیر 5 اهم باشد.
در اینجا روش تست چاه ارت به روش افت پتانسیل الکتریکی را نیز بررسی می کنیم :
روش تست چاه ارت به روش افت پتانسیل الکتریکی
در این روش برای اجرای تست چاه ارت برای اتصال پایانه های دستگاه به زمین از دو میل استفاده می شود که یکی میل جریان و دیگری میل ولتاژ نام دارد. میل جریان با فاصله زیاد و دور از الکترود اصلی زمین کوبیده می شود و میل ولتاژ با فاصله نزدیک به الکترود کوبیده می شود و دستگاه مقاومت بدست آمده را نت برداری می کند. بعد از اندازه گیری مقاومت، میل ولتاژ در نقاط مختلف و فاصله های مشخص تا نزدیک میل جریان به زمین کوبیده می شود و مقاومت چاه اندازه گیری می شود و توسط دستگاه نت برداری می شود. در این روش اگر فاصله میل جریان و الکترود اصلی مناسب باشد و تست چاه ارت بصورت صحیح انجام شده باشد به یک منحنی صعودی می رسیم، اگر منحنی بدست آمده صعودی نباشد، برای بدست آوردن نتیجه صحیح باید دوباره مراحل را انجام داد.
شرکت مبتکران صنعت مجری سیستم های چاه ارت، تامین لوازم چاه ارت، تست چاه ارت، اجرای چاه ارت و صدور تائیدیه معتبر از وزارت کار در سراسر کشور می باشد. تاکنون چندین پروژه را با موسسات و ادارات دولتی و خصوصی، پالایشگاه ها و مراکز صنعتی و تجاری به اتمام رسانیده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعدادی از پروژه های ما می توانید به بخش پروژه ها مراجعه نمائید.
حتما بخوانید : تاییدیه سیستم ارت وزارت کار
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراحی، اجرای چاه ارت و تست چاه ارت مورد نیاز خود با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.
علل استفاده از چاه ارت یا سیستم ارت:
محفاظت از جان انسانها
محفاظت از تجهیزات
جلوگیری از تماس مستقیم جریان با انسان
حذف ولتاژهای اضافی
ممانعت از ولتاژهای ناخواسته و برخورد صاعقه
سیستم اتصال به زمین به بیان ساده تر همان چاه ارت می باشد. برای احداث سیستم اتصال به زمین نیاز به چاه ارت و سیم ارت و مواد کاهنده مقاومت زمین ( بنتونیت که به دو دسته بنتونیت اکتیو شده و بنتونیت معمولی)می باشد.
وظیفه اصلی سیستم ارت این است که جریان های الکتریکی که باعث صدمات خواهد شد را به زمین انتقال دهد.
در واقع شما تمامی دستگاه های الکتریکی صنعتی ، خانگی و مخابراتی را به زمین متصل می کنید تا مجموعه آسیب نبیند.
برای اینکه نشتی جریان در سیستم باعث برق گرفتگی نشود باید چنین سیستم زمینی را پیاده کنیم.
حتما باید دقت کنید تا اتصال تمام تجهیزات به سیستم زمین یا چاه ارت انجام شود. حتما عملیات تست چاه ارت را بعد فرایند کار انجام دهید تا بعدا عواقب ناگواری نداشته باشد.
گواهی نامه تست چاه ارت باید هر ساله توسط کارشناسان ایمنی و بهداشت وزارت کار صادر گردد.
عسگری
دسامبر 25, 2018 @ 18:38
لطفا ویدیو های آموزشی بیشتری در این مورد بگذارید
ممنون
admin
دسامبر 27, 2018 @ 09:47
بله حتما
پارسا
جولای 12, 2020 @ 13:41
با سلام و عرض خسته نباشید، از مباحث جامع در مورد اجرای چاه ارت ممنونم
mozhan
جولای 26, 2020 @ 14:10
با عرض سلام و خسته نباشید
مطلبی که در مورد چاه آرت گذاشتید خیلی جامع و کامل بود
سپنتا
جولای 29, 2020 @ 13:26
سلام خسته نباشید
از بین مقاله هایی که درمورد چاه ارت مطالعه کردم؛ این مقاله کاملترین بود.سپاسگزارم
admin
جولای 29, 2020 @ 13:30
سلام ممنون
admin
جولای 29, 2020 @ 13:27
سلام ممنون از توجه شما
admin
جولای 29, 2020 @ 13:28
سلام. خیلی ممنون
morteza
جولای 31, 2020 @ 02:11
چه جالب
mahmoud
جولای 31, 2020 @ 16:55
برای چاه ارت جایگزین کم هزینه تری هم هست ؟
admin
آگوست 1, 2020 @ 17:03
از نظر فنی و اقتصادی هیچ جایگزینی برای چاه ارت وجود ندارد.
morteza
آگوست 1, 2020 @ 01:21
چه جالب بود
علیرضا
آگوست 1, 2020 @ 23:17
سلام خسته نباشید
شما برای مشهد هم چاه ارت اجرا می کنید؟
admin
آگوست 1, 2020 @ 23:28
سلام بله
محمد حسین
آگوست 1, 2020 @ 23:34
واقعا عالی بود خیلی ممنون
admin
آگوست 1, 2020 @ 23:37
ممنون از توجه شما
صابر
آگوست 2, 2020 @ 00:48
یکی از بهترین مقالات بود در مورد چاه ارت . ممنون
admin
آگوست 2, 2020 @ 14:38
سپاسگزارم
Sina Rigi
آگوست 2, 2020 @ 02:09
خیلی محتوای عالی ای نوشتید
ممنون از به اشتراک گذاری تجربه هاتون
admin
آگوست 2, 2020 @ 14:38
خیلی ممنون از توجه شما
علیرضا
آگوست 2, 2020 @ 12:56
جایگزین چاه ارت برای ساختمان چیست؟
admin
آگوست 2, 2020 @ 14:32
جایگزینی برای چاه ارت وجود ندارد.
Majid
آگوست 3, 2020 @ 01:14
تقریبا جواب تمام سوال هام راجع به چاه ارت را گرفتم.بسیار ممنون
ساسان
آگوست 3, 2020 @ 12:04
ممنون از مطلب شما
ممد علی
آگوست 3, 2020 @ 12:11
خیلی عالی بود این توضیخات ممنون
admin
آگوست 4, 2020 @ 12:14
ممنون از توجه شما
سمانه
آگوست 3, 2020 @ 13:36
ممنون مقالتون واقعا کامل بود
admin
آگوست 3, 2020 @ 23:29
ممنون از این وقت گذاشتید و مطالعه کردید.
Hosein
آگوست 4, 2020 @ 00:12
حداقل مقاومت چاه ارت چقدره؟
admin
آگوست 4, 2020 @ 00:39
حداقل مقاومت چاه ارت باید زیر 2 اهم باشه.
جواد
آگوست 4, 2020 @ 21:17
تست چاه ارت چند مدت یکبار اجرا می شود؟
admin
آگوست 4, 2020 @ 21:37
فواصل زمانی فرد از ماههای ۵، ۷ و ۹ توصیه میشود، به طوری که فصول مختلف به طور متوالی قرار خواهند گرفت. این امر به این دلیل است که کیفیت و اثربخشی یک زمین عمیقاً تحت تأثیر آب و هوا و فصول میباشد.
Marziyeh
آگوست 5, 2020 @ 11:33
سلام ممنون بخاطر مطالب کاملتون👌
admin
آگوست 5, 2020 @ 11:55
ممنون از توجه شما
Sahar
آگوست 5, 2020 @ 14:49
برای اجرای چاه ارت سطحی چه نوع الکترودی بکار برده می شود؟
admin
آگوست 6, 2020 @ 15:29
الکترود میله ای و صفحه ای
rohi
آگوست 5, 2020 @ 23:29
بسیار عالی بود تشکر
admin
آگوست 6, 2020 @ 00:23
ممنون از توجه شما
Mahmood hoseini
آگوست 6, 2020 @ 02:36
دکلهای مخابراتی هم چاه ارت لازم دارند؟
admin
آگوست 6, 2020 @ 11:07
به منظور حفاظت از جان پرسنل و حفاظت از تجهیزات مخابراتی و جلوگیری از خسارات ناشی به دلیل وجود ولتاژهای اضافی و ناخواسته استفاده از سیستم ارت امری ضروری تلقی می شود. بنابراین بایدکلیه تجهیزات فلزی مخابرات از جمله (ساختمان دکل ها، لوله های آب، سیستم برق AC، سیستم برق DC، فریم های فلزی رک ها و محفظه ها، حفاظت کننده ای مخابراتی، تاسیسات OSP، سیستم کابل ها، اتاق ITو اتاق RAA، زیرساخت های فلزی ، اسکلت فلزی ساختمان) به سیستم زمین متصل شوند
afsharmohammadi
آگوست 6, 2020 @ 10:59
توضیح عالی برای چاه ارت
ممنون از زحماتتون
admin
آگوست 6, 2020 @ 11:06
ممنون از این که وقت گذاشتید و مطالعه کردید
فریمان
آگوست 7, 2020 @ 12:17
چاه ارت کارش چیه ؟ کجاها استفاده میشه
admin
آگوست 9, 2020 @ 13:00
چاه ارت برای محیطهایی بیشترین کارایی را میدهد که با برق کار سروکار دارند و یا تجهیزات و دستگاههای آنها بدنه فلزی داشته باشد.حفاری چاه ارت یکی از اصلیترین کارهای نیروگاههای برق، ساختمانهای اداری،تجاری،صنعتی و مسکونی میباشد.هدف از پیادهسازی چاه ارت، حفظ سلامت افراد و دستگاههای الکترونیکی در مقابل خطرات ناشی از اتصالات کوتاه حادثهساز و یا صاعقه میباشد.
@ok3900
آگوست 8, 2020 @ 15:59
مرحله هشتم- اندازه گیری مقاومت سیستم زمین این مرحله رو میشه بیشتر توضیح بدید
admin
آگوست 9, 2020 @ 12:58
مقاومت ویژۀ زمین عبارت است از مقاومت یک متر مکعب از زمین که بین دو الکترود صفحه ای سنجیده می شود. مقاومت ویژۀ زمین بستگی به نوع مواد تشکیل دهندۀ زمین دارد؛ لذا در هر قسمت از زمین متفاوت است. برای اندازه گیری مقاومت ویژۀ زمین از چهار الکترود استفاده می شود (هر چهار الکترود موقتی هستند). برای انجام آزمون، چهار الکترود عمقی کمکی، حدود یک متر با فواصل مساوی و در یک امتداد در زمین کوبیده می شوند. البته در مقاله ای جداگانه حتما به این موضوع خواهیم پرداخت.
حمید آرزم
آگوست 15, 2020 @ 13:44
جنس الکترود چاه ارت چیه؟
admin
آگوست 15, 2020 @ 14:57
جنس الکترود چاه ارت فولاد گالوانیزه یا مسی است.
محمد
آگوست 17, 2020 @ 02:24
بسیار بسیار از عوامل مربوطه متشکرم بابت این مقاله کامل و جامع.
برای من مفید واقع گردید.
admin
آگوست 17, 2020 @ 11:50
ممنون از توجه شما
حسن دارابی
آگوست 17, 2020 @ 20:51
مقاله بسیار کاملی راجع به چاه ارت بود
mohammadjn021
آگوست 18, 2020 @ 13:51
خیلی توضیحات کاملی بود ممنونم
admin
آگوست 18, 2020 @ 15:06
ممنون از توجه شما.
محسن صادقیان
آگوست 23, 2020 @ 21:02
سلام، دلیل استفاده از چاه ارت چیست؟
admin
آگوست 24, 2020 @ 13:14
به منظور حفاظت از جان انسانها,حفاظت از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی,جلوگیری از تماس مستقیم جریان با انسان ,حذف ولتاژهای اضافی , ممانعت از ولتاژهای ناخواسته و برخورد صاعقه ، چاه ارت اجرا می شود.
محمدرضا مرادي
سپتامبر 2, 2020 @ 15:16
مطلب خوب و مفیدی بود,ممنون.
admin
سپتامبر 3, 2020 @ 15:49
ممنون از توجه شما
محمد مهدی
سپتامبر 2, 2020 @ 19:13
با سلام خدمت شما
تعرفه حفر چاه های ارت به چه صورت می باشد ؟
آیا به نسبت سایر چاه ها هزینه بر تر خواهد بود ؟
admin
سپتامبر 3, 2020 @ 15:48
سلام،شما می توانید جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیریید.
mohammadjn021
سپتامبر 3, 2020 @ 12:30
برای چاه ارت جایگزین کم هزینه تری هم هست ؟
admin
سپتامبر 3, 2020 @ 15:50
از نظر فنی و اقتصادی هیچ جایگزینی برای چاه ارت وجود ندارد.
علیرضا
سپتامبر 4, 2020 @ 06:59
احداث چاه آرت برای ساختمان های قدیمی ضروریه؟
admin
سپتامبر 5, 2020 @ 14:40
در ساختمان های تازه ساخت برای دریافت مجوز ساخت حتما ساختمان ها باید مجهز به چاه ارت باشند ولی در ساختمان های قدیمی به دلیل وجود نداشتن چاه ارت، حتما باید به ایجاد چاه ارت، اقدام کرد.
مهدی
سپتامبر 7, 2020 @ 23:16
سلام خسته نباشید
شما برای ورآمین هم چاه ارت اجرا می کنید؟
admin
سپتامبر 8, 2020 @ 14:45
سلام بله برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
Sina Rigi
سپتامبر 8, 2020 @ 01:42
سلام تعرفه خدمات تون رو لطف میکنید؟
admin
سپتامبر 8, 2020 @ 11:24
سلام جهت اطلاع بیشتر تماس بگیرید.
Ali
سپتامبر 8, 2020 @ 15:31
باتشکر از عوامل بابت این مقاله کامل و مفید.
admin
سپتامبر 9, 2020 @ 11:36
ممنون از حسن توجه شما
sorna
سپتامبر 9, 2020 @ 14:32
تعیین محل احداث سیستم ارت را لطفا بیشتر توضیح دهید و یا اگر مقاله کامل تری دارید برام ایمیل کنید. ممنون
admin
سپتامبر 12, 2020 @ 22:52
چاه ارت را باید درجاهایی که پایینترین سطح را داشته و احتمال دسترسی به رطوبت حتی الامکان در عمق کمتری وجود داشته باشد یا در نقاطی که بیشتر در معرض رطوبت وآب قرار دارند مانند زمینهای چمن باغچهها وفضاهای سبز حفر نمود.